Sulmuesi kishte për qëllim shpërthimin e bombës brenda festivalit

Sulmuesi i festivalit në Gjermani kishte në plan ta shpërthente bombën brenda festivalit, por policia ishte ajo që e kishte ndaluar sulmuesin të futet në festival.

Kjo pasi policia dyshonte në të për shkak se e vërejtën se ishte refugjat sirian.

Brenda festivalit ishin mbi 2 mijë vetë dhe sulmuesi kishte cak vrasjen e disave aty.

Por fatmirësisht policia arriti ta parandalojë një incident të tillë.

Si rezultat sulmuesi ka mbetur i vdekur dhe ka plagosur 12 persona.