Buzhala: Satira ime u cilësua si nxitje për pjesëmarrje në luftë

Publicisti Berat Buzhala është habitur nga fakti që Qeveria e Turqisë ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës arrestimin e tij për shkak të komenteve të tij satirike rrethe puçit të organizuar më 15 korrik në Turqi.

“Ato komente kanë qenë satirike. Unë qartazi nuk e dua Ergoganin. Dhe mënyra e vetme për ta shpërfaqur fytyrën e vërtetë të tyre është satira”.

Madje ai habitet se si satira e tij është cilësuar si nxitje për pjesëmarrje në luftërat e huaja, e që është e dënueshme me Ligjin për Pjesëmarrjen në Luftrat e Huaja.