Këto janë top televizionet sipas KPM

Këshilli i Pavarur i Medieve në Kosovë ka bërë listimin e kanaleve televizive. Në kuadër të monitorimit që i kanë bërë medieve televizive, këto kanale kanë hy në listën e kanaleve me bartje të obligueshme (must carry). Kjo listë e mëposhtme do të bëhet publike shpejt dhe e njëjta do tu përcillet shpërndarësve të rrjeteve kabllore.

Sipas KPM këto janë 6 top televizionet e Kosovës.

1. RTK1 – Prishtinë

2. RTK2 – Prishtinë

Me mbulim tokësor nacional

1. RTV 21 – Prishtinë

2. KTV – Prishtinë

Ofrues të Shërbimeve Programore

1. KLANKOSOVA TV – Prishtinë

2. TRIBUNA CHANNEL – Prishtinë

3. RROKUM TV – Prishtinë

4. 1st CHANNEL – Prishtinë

5. TV KIM – (Çagllavicë) – Prishtinë

6. TV KISS – Mitrovicë

Me mbulim tokësor regjional/local

1. TV MITROVICA – Mitrovicë

2. TV BALLKAN – Prizren

3. TV BESA – Prizren

4. TV OPINION – Prizren

5. TV PRIZRENI – Prizren

6. TV DUKAGJINI – Pejë

7. TV HERC – Shtërpc

8. TV ILIRIA – Viti

9. TV LIRIA – Ferizaj

10. TV TEMA – Ferizaj

11. TV MIR – Leposaviç

12. TV MOST – Zveçan

13. TV SYRI VISION-Gjakovë

14. TV PULS – Gjilan

15. TV VALI – Gjilan

16. TV ZOOM – (Shillovë) Gjilan

Kriter për bartje të obligueshme ka qenë programacioni, prodhimi i emisioneve etj.