Tahiri: Zhbllokimi i urës së Ibrit me 14 gusht

????????????????????????????????????

Ministrja për Dialog, Edita Tahiri, ka bërë të ditur se në takimin e fundit në Bruksel, Bashkimi Evropian është shprehur i vendosur që më 14 gusht të fillojë revitalizimi dhe heqja e barrikadës nga ura e lumit Ibër.

Ajo ka thënë se me këtë veprim do të fillojë zhbllokimi i procesit të dialogut në mes të dy shteteve, të cilin e ka penguar Serbia prej kohësh.

Tahiri, në një intervistë për “Epokën e re”, nuk ka dashur ta ndërlidhë këtë proces me çështjen e konfirmimit të vijës administrative në mes të dy komunave të Mitrovicës.

Kjo e fundit, sipas Tahirit, është çështje e brendshme e Kosovës dhe për të nuk do të diskutohet në Bruksel.

Ajo ka treguar se, sipas ligjeve të Kosovës, vija administrative midis dy komunave të Mitrovicës është mbi lumin Ibër.