Hoteli ku mund të flini në dy shtete…në të njëjtën kohë (Foto)

Ekziston një hotel që është ndërtuar në dy shtete të ndryshme.

Hoteli Arbez me dy yje qëndron në kufirin mes Francës dhe Zvicrës.

Në anën franceze, Arbez është në Rue de la Frontera në La Cure, ndërsa në anën zvicerane është në Route de France në Cure./syri.net

Sapo të hyni brenda, ju mund të ecni prej njërit shtet në tjetrin në disa sekondave. Pozita e veçantë e këtij hoteli erdhi në vitin 1862, kur qeveria franceze dhe ajo zvicerane nënshkruan një traktat për të modifikuar kufirin mes dy vendeve, shkruan Swissinfo.