Spektakulare, Kosova, e para në “Rio 2016”

Kosova është në krye të një renditje në “Rio 2016” falë triumfit të Majlinda Kelmendit.

Kosova është në pozitën e parë, në hartën për medalje olimpike për kokë banori.

Ndonëse shtete si Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Kina e të tjera janë ato që dominojnë në renditjen e përgjithshme, edhe Kosova ka arsye të krenohet.

Kosova gjendet në pozitën e parë në bazë të medaljeve për kokë banori, shkruan “Medalspercapita.com”, pas triumfit të Majlinda Kelmendit në xhudo, përcjell “Lajmi.net”.

Kosova, e cila shpalli pavarësinë në vitin 2008, ka vetëm 1.8 milion banorë.

Kjo i bie një medalje për këta 1.8 milion banorë.

Sllovenia me një medalje dhe Zelanda e Re me dy medalje, pozicionohen në vendin dy dhe tre.