Sipas Edita Tahirit, nesër fillon lirimi i urës mbi Ibër

Ministrja për Dialog, Eduta Tahiri, ka thënë se ura mbi lumin Ibër do të lirohet për qarkullim, ndërsa për këtë ka përmendur datën 14 gusht, kur fillojnë punimet për heqjen e barrikadës dhe revitalizimin e saj.

“Ura e Mitrovicës po lirohet pas gjashtëmbëdhjetë vjetësh që nga përfundimi i luftës dhe se Qeveria e Kosovës vlerëson lartë angazhimin e Bashkimit Evropian për zbatimin e kësaj marrëveshje e cila do të lehtësoj jetën e qytetarëve në atë pjesë të vendit duke kontribuar në normalizimin e komunikimit dhe bashkëpunimit mes qytetarëve dhe gjithë komuniteteve”, thuhet në deklaratë.

Ajo po ashtu bëri me dije se për detajet e fillimit të punimeve nesër, mediat duhet t’i drejtohen Zyrës së BE-së në Kosovë, e cila është e autorizuar për zbatimin e kësaj Marrëveshjeje.