Soros ka manipuluar zgjedhjet në Europë

2.500 dokumente të Fondacionit për “Shoqëri të Hapur” të George Soros që janë publikuar pasi i zbuluan nga disa hackers tregojnë listën e plotë të OJQ-ve të Soros që kanë manipuluar zgjedhjet në të gjitha shtetet anëtare të BE-së.

Dokumentet tregojnë planet e punës, strategjitë, prioritetet dhe aktivitetet e tjera të Soros.

Këto përfshijnë raportet në zgjedhjet në Evropë, migracionin dhe azilin.

DC Leaks që i publikoi dokumentet pretendon se rrjedhjet ishin vepër e aktivistëve të SHBA që donin të tregonin të vërtetën në lidhje me “procesin e vendimmarrjes në Shtetet e Bashkuara dhe elementet më të rëndësishme të jetës politike atje”.

Sipas këtij grupi, dokumentet provojnë ndërhyrjet e Soros në proceset zgjedhore.

Soros është kritikuar disa herë për interferenca në politikën e brendshme të disa vendeve sovrane dhe disa herë për një politikë paralele me atë të Uashingtonit.

Wikileaks ka publikuar një e-mail që Soros i kishte dërguar sekretares Klinton ku i kërkonte të ndërhynte pas ngjarjes së 21 janarit 2011. /Lapsi.al/