7 mite mbi ujin që nuk kanë qenë kurrë të vërteta

Uji është një domosdoshmeri themelore, ai luan një rol të rëndësishëm ne rregullimin e funksionimit të duhur të trupit tonë. Por jo çdo thënie mbi të është e vërtetë.

Ju paraqesim 7 mite mbi ujin që nuk janë të vërteta.

Nuk është e vërtetë se gjatë kohës së ngrënies duhet të pimë shumë ujë. Nëse pimë tepër, mund të zgjasim kohën e tretjes, sepse lëngjet e stomakut do të jenë më të holluara.

Pirja e një sasie të mirë të ujit (rreth 500 ml) gjatë një vakti ndihmon dhe përmireson tretjen.

Uji nuk përmban kalori dhe asnjë yndyrë. Ndryshimet në peshë janë si pasojë e humbjes se lëngjëve për shkak të urinimit dhe djersitjes.

Nuk është e vërtetë se pirja e tepërt e ujit ju ndihmon të ruani linjat dhe të luftoni celulitin.

Për fëmijët është më mirë të alternojnë ujin mineral me ujin e pasur me kripëra, me ujërat më të pasura në kripera minerale, për shkak se një diuresis tepruar mund të varfërojë dietën e kriperave të trupit në rritje të dobishme.

Në kundershtim me atë që mendojnë shumica e njerëzve kalciumi i pranishëm në ujë absorbohet shpejt nga një mekanizem i ngjashëm me atë të qumështit.

Nuk është e vertetë që kalciumi në uje favorizon formimin e gurëve në veshka. Në fakt të gjithë ata që vuajnë nga gurët në veshka duhet të pinë ujë me bollëk./albeu.com