Dragaj: 23 milionë euro për grante investive

Ministria e Bujqësisë Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR) ka ndarë një buxhet prej 23 milionë për grante investive.

Këshilltari në Ministrinë e Bujqësisë Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR), Shkëlzen Dragaj, ka deklaruar se përmes Programit për Pagesa Direkte 2016, MBPZHR-ja ka ndarë një buxhet prej 23 milionë eurove.

“Në kuadër të programit janë ndarë subvencione për grurë, për farë gruri, për misër, për luledielli, për lopë dhe buallica qumështore, për dele dhe dhi, për qumësht sipas kategorive të cilësisë, për pulari, për bletari, për derrari, për pemishtet ekzistuese, për perimet në fushë të hapur, për therjet e raportuara të gjedhit”, ka thënë ai për Rtklive.

Sipas tij, për herrë të parë, sivjet përmes subvencioneve janë mbështetur edhe akuakultura, bujqësia organike, elbi, thekra, aronia, arra, lajthia, si dhe thëllëzat.

“Në kuadër të programit për bujqësi dhe zhvillim rural, MBPZHR-ja ka ndarë një buxhet prej 23 milionë për grante investive”, ka deklaruar se Dragaj.