Konfiskohen mbi 8 kg marihuanë dhe arrestohen tre persona

Policia e Kosovës ka njoftuar se Drejtoria e Hetimit të Trafikimit me Narkotikë, pas një hetimi disamujor, dje ka arritur të arrestojë tre persona, nën dyshimin e bazuar se po merreshin me kontrabandim të substancave narkotike.

Gjatë kontrollit të Policisë kufitare dhe bazuar në informacionet e siguruara nga DHTN, zyrtarët policorë fillimisht kanë ndaluar një veturë Mercedes, pronë e dy personave të dyshuar, në të cilën gjatë kontrollit sipërfaqësor është vërejtur se ka të fshehur substancë narkotike.

Zyrtarët policorë kanë bërë arrestimin e tre personave të dyshuar të cilët dyshohet se kryenin veprat penale ‘blerje , posedim, shitje ose shpërndarje e  paautorizuar e narkotikëve, substancave psikotrope ose  analoge’ nga neni-273 dhe ‘pjesëmarrje ose organizim i grupit kriminal të organizuar’ neni-283.

Personat e arrestuar në këtë rast janë: U. M. i lindur me 1984, R. M. i lindur me 1982 dhe A. H. i lindur me 1985.

Gjatë këtij operacioni janë konfiskuar: 26 paketime 8453 gramë marihuanë, vetura Mercedes, vetura Peugeot, tre telefona dhe 110 euro.

Me urdhër të prokurorit personat e arrestuar ndalon në qendrën e ndalimit.