OKB: Hynë në fuqi marrëveshja globale për ndryshime klimatike

Marrëveshja globale për ndryshimet klimatike prej sot hynë në fuqi, duke bërë presion ndaj afro 200 vendeve për të filluar zbatimin e planeve për luftimin e emetimit të gazrave të dëmshëm

“Ky është moment për të festuar”, tha shefja e Kombeve të Bashkuara për klimë, Patricia Espinosa, dhe ka shtuar se “është, po ashtu, moment pë të shikuar përpara me synim të qartë dhe gatishmëri të ripërtrirë për detyrën e ardhshme”.

Me Marrëveshjen e Parisit parashihet lirimi i ekonomisë botërore nga karburantet e fosileve në gjysmën e dytë të këtij shekulli, duke e kufizuar rritjen e temperaturës mesatare botërore nën 2 shkallë Celsius./REL/