Pse Vetëvendosje refuzoi ftesën e Thaçit?

Lëvizja Vetëvendosje e ka refuzuar ftesën e presidentit Hashim Thaçi për të diskutuar për reformën zgjedhore pasi konsiderojnë se vendi ka nevojë që të shkojë në zgjedhje të reja.

“Në Kosovë ka nevojë të pyetet populli për gjithçka që ka ndodh deri tash”, ka thënë Zgjim Hyseni në “Ora e Fundit” në Klan Kosova.

Hyseni ka shtuar se nuk është reforma zgjedhore se pse në vend ka kaq shumë nivel të korrupsionit.

“Kemi pasur manipulime jo për shkak të ligjit të zgjedhjeve por për shkak se janë manipuluar zgjedhjet.”

“Ne vend kemi pas vendime antikombëtare, si ‘Zajednica’ dhe Demarkacioni, kështu zgjedhja më e mirë janë zgjedhjet”, ka pohuar Hyseni.

“Arsyet se pse ka pasur manipulime është të shkelja e ligjit, duhet të bëhet pastrimi i listave zgjedhore.”

Hyseni shton se Thaçi takimin për diskutim të reformës zgjedhore e ka thirrur më shumë për interesat e tij personale.

“Nga i ashtuquajturi president, ky takim është thirrur, jo për problemet e Kosovës, por të tijat personale.”

“Ai është figura më përçarëse në Kosovë nga viti 1999. Ai ka nevojë tash që të rikonfirmohet se kinse po zgjedh probleme brenda vendit. Ai po tenton që edhe dialogu të kalojë në nivel presidentësh”, ka shtuar Hyseni nga Vetëvendosje.

Madje ai ka thënë se presidenti Thaçi është duke u bërë i papërdorshëm edhe për ndërkombëtaret.

“Ai është i zhytur në krim dhe korrupsion dhe kështu mund të përfundojë prapa grilave dhe prandaj ai po thërret kësi takimi”, ka thënë Hyseni, njofton Klan Kosova.