13-vjeçari ndërton mini-shtëpinë e tij në oborr, brenda duket e mrekullueshme

Sot, kur fëmijët janë të zënë me iPads dhe celularët, Luka është një djalë i tillë i cili ishte i zënë me ndërtimin e shtëpisë së tij. Njihuni me këtë 13-vjeçar Lukën, i cili ndërtoi një kryevepër që është e dashur për të gjithë.

Luke Thill është një fëmijë 13 vjeçar, nga Dubuque, Lowa. Ai është i famshëm në internet për shkak të kryeveprës së tij të mahnitshme që ai ka ndërtuar në oborrin e prindërve të tij. Projekti i kushtoi vetëm 1.500 USD.

 INTERNET I NDIHMUAR

Ndryshe nga fëmijët e tjerë që preferojnë të qëndrojnë të zënë me telefonat dhe PlayStation, Luka vendosi të bënte diçka “jashtë kutisë” dhe doli me një ide për të ndërtuar një shtëpi, botën e vet të vogël të rehatshme. Ai bëri shumë kërkime dhe në fund vendosi se si do të ekzekutonte idenë e tij, transmeton lajmi.net.

 FUNDI I FUNDIT

U desh gati një vit para se të fillonte me shtëpinë e tij. Ai mblodhi të gjitha materialet dhe paratë që i nevojitej shtëpisë duke prerur lëndinat dhe filloi një mbledhje fondesh online. Luka ka një mik që kupton nga elektriciteti që e ndihmoi të instalonte energjinë elektrike. Në kthim, Luka vendosi të pastronte garazhin e elektricistit për të.

 MATERIALE E RIIKUAR

Shtëpia është bërë me të paktën 75% të materialeve të riciklueshme, të cilat Luke bleu nga shtëpia e gjyshes së tij. Shtëpia ka vetëm energji elektrike, por nuk ka banjo dhe ujë.

 DAD HELPED

Luka gjithashtu u ndihmoi financiarisht nga prindërit e tij. Babai i tij Greg ndihmoi që ta ndërtonte shtëpinë, por babai siguroi se Luka e bëri pjesën më të madhe të punës së ndërtimit dhe të pagesës. “Ishte një shans për një fëmijë të bënte diçka më shumë sesa të luante lojëra ose sporte”, tha Greg për The Des Moines Register. “Mëson mësimet e jetës”.

Luka ka bërë një punë të mahnitshme. Shtëpia është një shtëpi mahnitëse moderne me një TV, mikrovalë dhe një shtrat. Luka ngrihet këtu dhe bën detyrat e shtëpisë së tij këtu pas shkollës.