Uragani Michael rrit çmimin e naftës

Çmimet e naftës bruto u rriten pasi Uragani Michael ishte në drejtim të Floridës, duke shkaktuar mbylljen e gati 40 për qind të prodhimit të naftës papërpunuar të Gjirit të Meksikës.

Fondi Monetar Ndërkombëtar uli parashikimet e saj të rritjes ekonomike botërore për 2018 dhe 2019, duke potencuar rënie të kërkesës për naftë dhe produktet e saj. Tensionet e tregtisë dhe rritja e tarifave të importit po merrnin një taksë mbi tregtinë, ndërkohë që tregjet në zhvillim luftojnë me kushte më të forta financiare dhe daljet e kapitalit, përcjell Telegrafi.

Në Shtetet e Bashkuara, gati 40 për qind e prodhimit ditor të naftës së papërpunuar u humbën nga puset e Gjirit të Meksikës në det të hapur të martën për shkak të evakuimeve të platformës dhe mbylljeve përpara Uragani Michael.

Aktualisht nafta e papërpunuar po tregtohet me 74.62 dollarë për fuçi