Roboti nga Boston Dynamics kryen punet ne magazinë

Një robot Handle është “një robot manipulimi celular i projektuar për logjistikë”, thotë Boston Dynamics në përshkrimin e videos së tyre në YouTube. “Handle në mënyrë autonome kryen njësi të përzier SKU [njësia e magazinimit] ndërtimin e paletës dhe depalletizimin pas inicializimit dhe lokalizimit kundër paletave”.

Kjo është një mënyrë e bukur për të thënë bot zgjedh gjërat dhe i vendos poshtë. “Sistemi i vizionimit në bordin e Handle gjurmët e paletave të shënuara për lundrim dhe gjen kuti individuale për kapjen dhe vendosjen,” thotë Boston Dynamics, që do të thotë se robot mund të shohë kuti përpara se t’i mbledhë ato dhe t’i vendosë ato, dhe të mbajë shënime çfarë bën. Kutitë e vërejtura në video përmbajnë rreth 11 kilogramë, edhe pse Boston Dynamics thotë se bots me doreza mund të bartin kuti deri në 33 kilogramë.

Sistemi i tij i vizionit lejon kutitë e grumbullimit të robotëve 4 metra të thellë dhe deri në 5,5 metra të gjata, gjë që do të ishte e mrekullueshme për çdo fortesë kartoni të ndërtuar në një dhomë të gjallë nga një fëmijë. Por Boston Dynamics ka gjasa që ka më shumë aspirata për të rritur për Handle. Byroja e Statistikave të Punës vlerëson se në vitin 2017, rreth 271,990 njerëz punonin në magazina si punëtorë.

Boston Dynamics sigurisht nuk është vetëm në ndërtimin e robotëve që duket gati për të marrë punët e tyre-Amazon ka mbajtur picking konkurse robot për vite me rradhë. Me të dyja një kundërpeshë dhe gota thithëse, robot i ri duket i aftë të mbajë ekuilibrin e tij si lëvizje përmes komandave të tij në mënyrë të përsosur.

Natyrisht, kjo është vetëm ajo që Boston Dynamics dëshiron që shikuesit ta shohin – përmbysja e nxjerrjes së videove përmes kanaleve të mediave sociale në pronësi të kompanisë. Ashtu si robotë të tjerë të Boston Dynamics, ky version i Handle nuk është i gatshëm për kohë të shkëlqyer, por është ende një prototip. Por si një yll viral, duket se është një sfidë për punët e ardhshme të magazinës.