LDK peticion për autostradën e Dukagjinit

Shefi i Grupit Parlamentar të LDK-së, Avdullah Hoti ka bërë të ditur se kanë nënshkruar peticionin e nisur nga këshilli i qytetarëve të komunës së Rahovecit lidhur me autostradën e Dukagjinit.

Hoti ka thënë se peticioni përfshin qëndrimin e LDK-së, se autostrada duhet të jetë në shërbim të qytetarëve dhe se para ndërtimit të saj, komunat nga bie kjo autostradë, kanë prioritete tjera, në veçanti zgjerimin e sistemit të ujitjes së tokave bujqësore nga Radoniqi, etj.

Postimi i plotë:

Ne do te kerkojme qe peticioni te perfshije qendrim tonin si LDK se:
1. Autostrada duhet te jete ne sherbim te qytetareve,
2. Para ndertimit te autostrades, komunat nga bie kjo autostrade kane prioritete tjera, ne vecanti:
(i) zgjerimin e sistemit te ujitjes se tokave bujqesore nga Radiniqi, 
(ii) impiantet e ujerave te zeza per te mbrojtur Drinin e Bardhe nga Klina deri ne Prizren,
(iii) funksionalizimi i hekurudhes nga Klina ne Prizren.
(iv) subvencionimi me i mire i bujqve dhe blegtoreve.