Rikthehen pritjet në Merdarë dhe në Dheun e Bardhë

Në pikën kufitare të Kosovës me Serbinë, në Merdarë kanë filluar pritjet e gjata.

Kolona e automjeteve në Pikën e Kalimit Kufitar në Merdarë është deri në 2000 metra e gjatë në dalje.

Sipas të dhënave të Qendrës Kombëtare për Menaxhimin e Kufirit qytetarët në këtë pikë kufitare presin deri në 3 orë për të dalë nga territori i Kosovës derisa ata që hynë në territorin tonë nuk presin më shumë se dhjetë minuta.

Ndërkaq, tek pika tjetër kufitare që lidh Kosovën me Serbinë gjegjësisht te Dheu i Bardhë kolona është 600 metërshe, dhe për të dalë nga kjo pikë pritjet janë deri në 120 minuta.