Shpend Ahmeti – IKSHPK-së: Ka mënyra më profesionale dhe më pak të çuditshme për ta dhënë mesazhin

Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, i ka reaguar IKSHPK-së për mynyrën se si kanë apeluar mbrëmë një njoftim tek qytetarët.

Ahmeti tha se Instituti si fëmijë që kujdeset për prindin është analogji e gabuar, sipas tij instituti është institucion shkencor që jep fakte shkencore dhe analizon situatën për politik bërësit.

Më poshtë postimi i plotë i Ahmetit:

Përderisa pajtohem me qëllimin, mjeti, mënyra dhe përçuesi i porosisë lënë për të dëshiruar.

Instituti si fëmijë që kujdeset për prindin është analogji e gabuar.

Instituti është institucion shkencor që jep fakte shkencore dhe analizon situaten për politikbërësit. Jep siguri për qytetarët se situata është nën kontroll. Jep rekomandime shkencore – dhe vetëm shkencore.

Mesazhi duhet të jetë i seriozitetit të virusit. Këtu pajtohem plotësisht. Por ka mënyrë më profesionale dhe më pak të çuditshme se kjo.

Përndryshe përgëzime për punën e Institutit.

Po virusi vret, por është e lehtë të luftojnë nëse të gjithë marrim përgjegjësi si qytetarë. Këtë nuk e kemi bërë javët e fundit. Është koha të jemi serioz në këtë betejë të gjithë. Atëherë sdo të ketë nevojë për masa tjera restriktive.