Një studim i ri ka konfirmuar: Këto janë makinat më të besueshme, BMW vetëm në vendin e dhjetë

Besoni apo jo, makinat koreane sundojnë listën.

Blerja e një makine të përdorur është shumë më e lirë se një e re, por është thjesht një blerje, kur bëhet fjalë për riparime dhe gjëra të tjera, fotografia tashmë ndryshon pak.

Ne kemi shkruar tashmë për gjëra të ngjashme, dhe në këtë listë do të shihni makinat që janë më të besueshmet dhe që prishen më pak.

Lista dominohet nga makinat koreane.

1. KIA – 23.47%

Po, KIA mban vendin e parë këtu me numrin më të vogël të prishjeve. Kjo nuk do të thotë që çdo KIA është pa të meta, prandaj pikat e tyre të dobëta janë:

· Dështimet e zakonshme të sistemeve të drejtimit elektrik

· Dështimet e frenave të parkimit

· Dështimet e mundshme të DPF

2. Hyundai – 26.36%

Siç pritej, binjakja koreane është në vendin e dytë. Por edhe kjo ka defekte dhe më së shumti janë:

· Korrozioni

· Problemet e frenave të parkimit

· Xhamat e dobët

3. Volkswagen – 27.27%

Përsëri, siç pritej, në vendin e tretë është prodhuesi i famshëm gjerman. Dobësitë e Volkswagen janë:

· Defekte në transmetimi manual

· Problemet me modulin ABS / ESP

4. Nissan – 27.79%

Nissan arriti vendin e katërt. Këtu, dështimet më të zakonshme janë disi më serioze:

· Dështimi diferencial

· Gërryerja strukturore shumë e zakonshme në shinën qendrore të shasisë

· Pjesa e transferimit të nxehtësisë të transmetimit automatik mund të dështojë

5. Mazda – 29.89%

Një e treta e Mazda u prish, dhe shkaku më i zakonshëm ishte:

· Dështimet e turbinave në motorë

· Dështimi i pompës së karburantit në motorët me naftë

· Dështimi shumë i zakonshëm i pompës ABS.

6. Audi – 30.08%

Audi nuk mund të shkojë më larg se vendi i 6-të me një rezultat pak më të keq se Mazda.

Audi tregon një tendencë drejt dështimeve të mëposhtme:

· Dështim i energjisë së makinës

· Dështime të transmisionit manual

7. Ford – 32,18%

Të dhënat CarVertical tregojnë dëmtim të 32,18% të të gjitha modeleve të Ford-it të analizuar.

Ford-at janë të prirur për këto dështime:

·Dështimi i energjisë së makinës

· Dështimi i pompës së drejtimit të energjisë

· Dështimet e transmetimit automatik CVT

8. Mercedes-Benz – 32,36%

Plotësisht e papritur, 32.36% e të gjithë Mercedes-Benz-ave të analizuar kishte keqfunksionime sipas carVertical.

Pavarësisht nga cilësia e jashtëzakonshme, Mercedes vuan nga disa probleme të zakonshme:

· Lagështia mund të hyjë në fenerë

· Dështimi i pompës së karburantit Diesel,

· Dështimi i sistemit të frenimit Sensotronic

9. Toyota – 33.79%

Surpriza më e madhe negative është marka japoneze. Toyota ka qenë e njohur si marka më e besueshme për dekada, por ky studim thotë diçka ndryshe.

Dështimet më të zakonshme janë:

· Dështimi i sensorit

· Dështimet e A / C

· Korrozioni

10. BMW – 33.87%

Dhe BMW hyri në top 10.

Automjetet BMW kanë mangësitë më të zakonshme:

· Sensorët ABS mund të dështojnë

· Gabime të ndryshme elektrike

· Probleme të rrotave.