Gjejnë çokollatën 120 vite të vjetër në Australi, kur e hapën kutinë ekspertët u habitën me “freskinë” e saj

Biblioteka kombëtare e Australisë ka zbuluar në mesin e koleksionit të gjërave personale të këngëtarit australian Benjon Paterson, një kuti me çokollatë të vjetër afro 120 vite, e cila për çudi ishte në gjendje të mrekullueshme.

Ekspertët australianë e zbuluan çokollatën në një kuti, që i ishte dhënë asokohe ushtarëve që luftonin.

E gati 120 vite më vonë, çokollata ishte pothuajse e paprekur dhe e “freskët: që habiti edhe ekspertët e kësaj fushe.

“Kemi ndjerë një aromë interesant derisa e hapnim kutinë. Aty e kuptuan se bëhet fjalë për çokollatë të futur në kuti”, ka deklaruar Jennifer Todd.

Çokollatat në kuti ishin porositur nga mbretëresha Victoria për ushtarët që luftonin. Në secilën prej tyre ishin të shtypura mbishkrimet: “Afrika e Jugut 1900. Ju dëshiroj Vitin e Ri, Victoria RI”.

Prodhuesi i çokollatave “Kedberry” kishte bërë të ditur se ishin porositur rreth 35 tonelata çokollatë për ushtarët, të cilat i pagoi drejtpërdrejtë mbretëresha.