Cili prej politikanëve do të ketë guximin të shkojë në ekspozitën e Yllka Letit?

Organizohet ekspozita shitëse “Kjo ekspozitë nuk është e zakonshme, kjo ekspozitë është e jashtëzakonshme”, ku do të prezantohen pikturat e vajzës së re Yllka...

Historia e piktorit pa diplomë, talenti për artin i Nazmi Hetës

Çdo ditë, për 17 vjet, Nazmi Heta nga Drenasi, bën të njëjtën rrugë, deri në punën e tij të përditshme, që është një kompani...

Kultura jomateriale e Arbëreshëve të Italisë propozohet për në UNESCO

Këto ditë iu transmetua Komitetit Kombëtar Italian të UNESCO‑s propozimi i kandidaturës së riteve arbëreshe të pranverës, titulluar “Moti i Madh”, me kërkesën për...

Poezi: Thonë?

Thonë E hënë, martë, mërkurë, Ditët kalojnë si lumi ndër urë, A thua vallë deri kur?! Thonë : “ Shpresa e fundit vdes “ Thonë : “ Dita e...

Dumoshi e quan vendim historik aprovimin e tarifave për kompensimin e krijuesve dhe autorëve

Qeveria e Kosovës, duke vepruar sipas propozimit të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, ka miratuar vendimin për aprovimin e Tarifave të Përgjithshme për...

Ministrja Dumoshi priti në takim pjesëmarrësit e kampit të përbashkët rinor Kosovë – Shqipëri

Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit Vlora Dumoshi, në kuadër të Muajit të Rinisë, i cili është mbushur me aktivitete të ndryshme që ishin...

Restaurohet mulliri i shekullit 19 në Graboc të Obiliqit

Mulliri i Behramajve në Graboc të Obiliqit, i vitit 1864, objekt i trashegimise kulturore, restaurohet si kujtesë e historisë. Në përurimin e restaurimit të...

Ndahen çmimet për dramë shqipe “Katarina Josipi”, fitues Osman Goranci

Osman Goranci fitoi çmimin e vendit të parë për Dramë Shqipe “Katarina Josipi” për dramën “Gratë dhe Napoloni”. Ndërkaq, Ibush Arifi fitoi vendin e...

Para Teatrit Kombëtar shfaqen 8 filma dokumentarë që tregojnë gjenocidin serb në Srebrenicë

Qendra për Drejtësi Tranzicionale- SENSE, në bashkëpunim me Fondin për të Drejtën Humanitare në Kosovë, kanë organizuar para Teatrit Kombëtar në Prishtinë, shfaqjen e...

Ministrja Dumoshi: Nënkodet ua lehtësojnë punën institucioneve vartëse dhe ua rrisin performancën

Funksionalizohen nënkodet buxhetore për institucioneve kombëtare të kulturës e të trashëgimisë të cilat janë në varësi të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit. Kjo...