Pajtimin serbo-shqiptar, Brukseli pa Washingtonin e ka të pamundur

Shkruan: Fadil Maloku Shikuar në faza afatgjata, vendet e Evropës Juglindore, janë të ballafaquara me probleme madhore; rënien demografike çfarë nuk mbahet në mend në...

Ekonomia “vulos” politikën

Shkruan: Xhavit Haliti Dy ngjarje të mëdha, me efekte historike për Kosovën, na kanë vënë në vëmendjen e politikës botërore: çlirimi dhe pavarësia! Por, po...

XHEVDET SMAKIQI: BOLL U FSHEHEM PAS LAVDISË

Shkruan: Xhevdet Smakiqi Boll u fshehem pas lavdisë! Njëzet vite pas lavdisë se UÇK-së edhe sikur te gjallet qe ishin direkt pjesë e lavdisë te ishin...

Koha e AAK-së për zhvatje

“Ka ardhë koha” ishte sllogani i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës në fushatën e fundit zgjedhore. Tash, gati dy vjet më vonë, partia po...

Vendim arbitrar dhe bizar i Senatit

Edhe pse në kredencialet e revistës “Acta Universitatis Danubius”asgjë nuk ka ndryshuar, Senati i UP-së vendos “që ka ndryshuar”, duke cenuar parimin e shanseve...

Kufiri i Thaçit apo i Enver Zymberit

IMER MUSHKOLAJ Në vitin 2011, Enver Zymberi u vra në përpjekje për ta konfirmuar kufirin në veri të vendit. Atëherë Hashim Thaçi nuk thoshte se...

Rreziku nga ‘territori i panjohur’

Në ADN-në e Kosovës si shtet, është orientimi pro-perëndimor, që njeh ato dy dimensionet e saja: të qenit pro-amerikanë dhe pro-evropianë. Nuk bën ndryshe. E...

Reçaku, krim kundër njerëzimit, masakër apo çështje interpretimi?

Shkruan, Faruk Ajeti Një fshat krejtësisht i panjohur, zhvillimet tragjike në të cilin tronditën botën dhe vunë në lëvizje politikën ndërkombëtare. Një fshat që paraqiti...

Tri arsye, se përse Ldk-ja dhe VV, duhet qëndrojnë larg “korigjimit”

1. Arsyeja e parë; Si parti institucionaliste, LDK-ja, s’ka asnjë arsye tē futet në presionin e “makinerisë” së ca qarqeve (karrierriste)ë diplomacisë ndërkombëtare, për...

Prej marrëzie në marrëzi: Rrogat e qeveritarëve dhe greva në arsim

MUHAMET HAMITI  Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK) ka shpallur nisjen e grevës së përgjithshme në arsim në Kosovë nga e hëna,...