fbpx

Pak fjalë për profesorin tim Ismet Ademi nga Mitrovica, misionarit të kulturës dhe diturisë

Jo më kot shoqëria njerëzore investon për të pasur arsim të mirë, mësues e edukatorë që i japin shpirtin arsimit, për t’i bërë qytetarët...

Hasi, krahina e harruar nga Qeveria e Kosovës

Hasi ka mbështetur që në nisje lëvizjet e para, organizimin e strukturave të UÇK'së. Hasjanët janë vlerësuar gjithmonë me dekorata e mirënjohje nga mbarë shqiptarët...

Turp ju qoftë juve dhe servilëve tuaj!

Të nderuar qytetarë, Tanimë edhe disa ditë po hyjmë në muajin e tetë kur gjiganti ekonomik “FERRONIKELI” ka ndalur prodhimin, duke i lënë mbi 1000...

Kultura dhe Mjedisi ( Natyra )

Shkruan: Basri Bujupi - Sociolog Mendimtarët e ndryshëm që nga koha antike greke, i kanë shprehur idetë e tyre të ndryshmë mbi natyrën.Njëri ndër mendimtaret...

REAGIM ME SHKAS

Të nderuar qytetarë të Skenderaj fillimisht uroj që festa e Vitit të Ri të këtë kaluar me hare e gëzime, veçanërisht për bashkatdhetarët tanë...

Kuptimi i jetës së vetmisë Individuale

Shkruan: Basri Bujupi - Sociolog Mendoj se sukseset dhe punët në shoqërinë e kohës sonë, individi ka dëshirë dhe duhet ti arrije vetvetiu, por jeta...

SHPEND, KUSH HAMAMI KE QENË TI MË 2003?

Shkruan: Kimete Berisha ÇFARË PREPOTENCE E PASHEMBULLT E SHPEND AHMETIT: Në postimin e tij për vdekjen e Bajram Rexhepit, i jep përparësi dhe rëndësi vetes e...

Gjashtë Lisat e Likoshanit!

Shkruan: Xhevdet Smakiqi Me 28 Shkurt 1998 u bënë prapë dëshmitarë te krimit te milicisë çetnike te Milloshviçit mbi shqiptaret e Drenices. Milicia kriminale e Milloshovicit...

Kush je ti, i pamëshirshmi Bajrush?!

Nga: Sali Bytyqi Disa pyetje njeriut që 24 vjet pas themelimit të LDK-së hyri në LDK, e cila automatikisht e kandidoi për deputet dhe i...

Stadiumi Kombëtar duhet të ndërtohet tek Kroni i Mbretit

Nga Osman GASHI Qëndrim personal, jo institucional Është duke u zhvilluar një debat në lidhje me ndërtimin e Stadiumit Kombëtar të Kosovës, se në cilin lokacion...