Gent Cakaj, si një tender me letra fallco

Shkruan: Andi Bushati Ç’do kush pas kësaj historie mund të pyesë: po mirë Rama qenka i tillë, që nuk përfill asnjë rregull veç vullnetit dhe...

Brukseli injoron rolin e shqiptarëve për shkak të frikës që ka nga Rusia

Shkruan: Milazim Krasniqi Naim Frashëri ishte euroentuziast ekstrem, duke glorifikuar Perëndimin, ndërsa Gjergj Fishta ishte euroskeptik realist, duke e quajtur Evropën “kurvë e motit.” Realisht,...

Rexhep Mitrovica, burrështetasi që u la nën harresë

Nga: Jahja Lluka U lind me 15 Janar 1888, në Mitrovicë, nga nëna Hajrie dhe babai Mahmud. Familja, fal pasurisë, i mundësoi shkollimin të birit...

Dialogu

Shkruan: Kadri Veseli Gjatë vitit që po e lëmë pas, kemi humbur shumë kohë duke bërë më gisht drejt njëri tjetrit për problemet dhe çështjet...

TË RINJTË TË SHIHEN SI MUNDËSI E JO SI RREZIK!

Shkruan: Shemsi Jashari Të rinjët janë burim i veqantë, pasuri e paqmueshme e një vendi dhe komuniteti prandaj duhet trajtuar me kujdes, me respekt dhe...

Pika kritike

Ngjarjet e fundit në relacionet e Kosovës dhe Serbisë, e fuqizojnë bindjen që më kështu nuk mund të vazhdohet, apo që Marrëveshja midis dy...

Mësimet e nëntorit të vitit 1988-të

Rrëfimi i Dubait duhet të shërbej si këmbanë e zgjimit për politikën kosovare, që më në fund të këndellet dhe të organizohet për fazën...

Të rinjët përballë të vjetërve

Aktualisht është kohë e vështirë, pasi që ka përplasje të mendimeve e mospajtime të ndryshme mes të rinjëve të motivuar, energjik dhe kreativ dhe...

Njohja e Dinjitetit

Një rrëfim i pasigurisë politike po e bën Kosovën të damkosur dhe të papërgjegjshme. Kjo gjuhë po e bën popullatën më të pjekur politikisht...

Skënderbeu në Skënderaj

Kjo konferencë që po mbahet sot këtu në Skënderaj, paraqet një rëndësi të dyfishtë për qytetin tonë. E para: Duke organizuar këtë konferencë, komuna...