Gjashtë Lisat e Likoshanit!

Shkruan: Xhevdet Smakiqi Me 28 Shkurt 1998 u bënë prapë dëshmitarë te krimit te milicisë çetnike te Milloshviçit mbi shqiptaret e Drenices. Milicia kriminale e Milloshovicit...

E nderuara Zonja Ministre!

Shkruan: Hashim Thaçi   E nderuara  Zonja Ministre, kur po i dëgjoj fjalët qe po i thuani, ju kemi krijuar kushte investitoreve te huaj për te...

Hasi, krahina e harruar nga Qeveria e Kosovës

Hasi ka mbështetur që në nisje lëvizjet e para, organizimin e strukturave të UÇK'së. Hasjanët janë vlerësuar gjithmonë me dekorata e mirënjohje nga mbarë shqiptarët...

Protektorati ndërkombëtar, zgjidhja e vetme për Maqedoninë

Shkruan: Muhamer Pajaziti   Për herë të parë pas vitit 2001 Maqedonia gjendet në një labirithn zgjidhjen e të cilit në dorë e kanë shqiptarët, por...

Fytyra të reja për zgjedhje lokale

Jetojmë ne një shoqëri ku problemet s’kan të sosur. Një pjesë e mirë e se ardhmes sonë padyshim që varet nga vet ne të...

Dy fjalë lidhur me vizitën e Presidentit të Shqipërisë në Bujanoc

Shkruan: Refik HASANI Në vizitën e parë në këtë krahinë në cilësin e Presidentit të Shqipërisë me çfarë mendime e propozime do të bëjë këtë...

Me pas qenë Don Bosko hoxhë, ish kall Kosova!

Shkruan: Kimete Berisha Që ka prift pervers, injorant dhe idiot, ka gjithkund, ama që çohet Ipeshkvia e Kosovës në mbrojtje të një manjaku, kjo është...

Për rikonfirmimin e Referendumit të vitit 1992 në Luginë të Preshevës

  Shkruan: Mr.Sc.Refik HASANI Me rastin e 25 vjetorit të mbajtjes së referendumit ku më 1 e 2 mars 1992,nga ne banorët e Komunave të Medvegjës,...

Të mos e harrojmë kauzën e #DuajeTënden #MadeInKosova

Shkruan: Burim Piraj Kompanitë vendore kanë filluar të plasojnë mall shumë më cilësor se ai nga importi ( jo të gjitha ) dhe konkurrenca ka...

Komunikimi politik, mungesë e përvojes apo logjikë krahinore?!

Shkruan: Labinot Smakaj Komunikimi mes palëve në politikë në këto vite tranzicioni në Kosovë nga ajo çfarë kemi parë në TV-të tona, është karakterizuar në...