Për rikonfirmimin e Referendumit të vitit 1992 në Luginë të Preshevës

  Shkruan: Mr.Sc.Refik HASANI Me rastin e 25 vjetorit të mbajtjes së referendumit ku më 1 e 2 mars 1992,nga ne banorët e Komunave të Medvegjës,...

Të mos e harrojmë kauzën e #DuajeTënden #MadeInKosova

Shkruan: Burim Piraj Kompanitë vendore kanë filluar të plasojnë mall shumë më cilësor se ai nga importi ( jo të gjitha ) dhe konkurrenca ka...

Komunikimi politik, mungesë e përvojes apo logjikë krahinore?!

Shkruan: Labinot Smakaj Komunikimi mes palëve në politikë në këto vite tranzicioni në Kosovë nga ajo çfarë kemi parë në TV-të tona, është karakterizuar në...

Një tregim për Selman Vinarcin, plak i urtë e i menqur

Shkruar nga ‘BACI’ -Suedi - Selman Vinarci ka qenë nje plak i urtë e i menqur. Në një kanagjegj te një mik i tij në...

“Ore hoxhë, hoxhë Kërsteci, dreq për s’gjalli e dreq për s’vdekmi”.

Burim Piraj Kjo ngjarje është e vërtetë dhe nuk i referohet askujt: *Në komunën e Dragashit ka një fshat që e ka emrin Kërstec. Sipas gojëdhënave që...

Komunizmi – uzurpatori i fesë

Ilir Hashorva “Një ndër pikat e forta të sistemit komunist është se ka disa nga karakteristikat e fesë dhe të nxit emocionet e saj” –...

Mësuese ik, bashkë me drejtoreshën e arsimit…A po ju vjen marre?

Deri ku kemi degraduar si shoqëri, kah po e qojmë këtë shtet, a kaq të paditur jemi ? I indinjuar me sjelljen prej një...

SA SHUMË NA MUNGON SHTETI

Sikur të kishte shtet, njё polic do ta ruante njё qytet, kurse sot, edhe njëqind policё nuk ruajnё dot asnjё rrugicё! Ёshtё sa për...

Legjenda e Livadhit të Kadrisë apo Livadhit të Cucës!*

Burim Piraj Shekulli i tetëmbëdhjetë. - Sokaku i Madh është një hapësirë në mes të fshatit, është e gjerë dhe shumë e bukur, me një përrua...

Shkruan Berat Buzhala: Dy orë maskaradë shqiptare

Ky ishte pak a shumë thelbi i ngjarjes: Mbrëmë, dy sadistë politikë, Edi Rama dhe Hashim Thaçi, në ekstazë të plotë, ua treguan muskujt,...