KA VETËM NJË ZGJIDHJE PËR KONFLIKTIN, POR BE-ja PIKËRISHT ATË ZGJIDHJE E PËRJASHTON

Prof. Milazim KRASNIQI Problemi i Kosovës nuk zgjidhet kurrë me përpjekje që bazohen në plane të gabueshme, sikundër që janë duke bërë drejtuesit e Kosovës...

Në “udhëkryqin” e rrumbullakët!

Shkruan: Xhevdet Smakiqi Presidenti Thaçi kthehet nga OKB-ja ku në mungesë të dijës se këshilltarëve, i mësuan atje në SHBA se korgjimin e kufirit me...

Rroftë Hashim Thaçi!

Mustafa NanoKa shumë shqiptarë që Hashim Thaçin e kanë shpallur tradhtar. ”Tradhtar” i thonë në Kosovë, ”tradhtar” i thonë në Shqipëri, ”tradhtar” majtas, ”tradhtar” djathtas,...

Analizë në Washington Post: A mund t’i ricaktojnë kufijtë Kosova dhe Serbia, pa luftë...

Muajin që shkoi, Këshilltari për Siguri Kombëtare, John Bolton, tha se Shtetet e Bashkuara të Amerikës “nuk do të pengonin” një marrëveshjeje shkëmbimi territoresh...

Analizë: Presidenti serb rehabilitoi fashizmin e Milośević-it – pranoi se ai ka dështuar në...

Shkruan: Halil Matoshi Një Presidenti proeuropian, siç e pandehin në Bruksel Vućič-in, do të duhej t’i tërhiqej vërejtja nga Mogherini e Hahn, se lavdatat për...

Opinion-para se të kërkohet bashkimi-të vizitohet Medvegja, Bujanoci dhe Presheva

Shkruan: Mr.sc. Refik HASANI Liderët institucional të Kosovës,tani jan deklaruar lidhur me ate se Medvegja, Bujanoci e Presheva do t’i bashkangjiten Kosovës, kurse asnjëher asnjë...

Shteti nuk është pullë postale që mund të këmbehet

Administrata e Trampit ka filluar të çmontojë vendimet e paraardhësve të saj demokrat, Obamës e Klintonit, që nga sigurimet shëndetësore, marrërveshja me Iranin, ngrohja...

Kulminacioni i çorodisë politike

Njëqind argumente mund të justifikojnë konkludimin që duhet bërë një Delegacion të përbashkët për fazën finale të bisedimeve në Bruksel. Kulminacioni i çorodisë politike në...

Përgjigje për Blerim Latifin

Dilema konsiston midis një marrëveshjeje me pasoja të mundshme në funksionalitet të brendshëm dhe një korrigjimi territorial që stabilizon shtetësinë e Kosovës dhe i...

“Ui ar not problematik gajs…, ui traj tu du agriment…, jesss”

Kjo fjali - që ka mundësi të përfundojë në librat e historisë si njëra prej frazave më idiote, duhet të lexohet me akcent të...