Mjekët, Ismet Shaqiri, Salih Krasniqi dhe Elvis Ahmedi, kryhejnë operacionin e llojit të vetëm...

Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës është kryer një operacion me laparoskopi, që sipas mjekëve, është i vetmi në botë. Ekipi i përbërë nga mjekët...

Mosofrimi i ndihmës mjekësore gazetares Ramaj në QKUK-reagon Grupi KOHA

Refuzimi i ofrimit të ndihmës mjekësore gazetares së “Kohës Ditore”, Saranda Ramaj, në Klinikën Emergjente të QKUK-së nga mjekja Nerxhivane Halimi, në natën mes...

7 pyetje dhe përgjigje në lidhje me rezonancën magnetike

Aparati i rezonancës magnetike është një nga teknologjitë më të avancuara dhe një nga arritjet më të fundit në mjekësi, e cila e lehtëson...

Ja çfarë sëmundje shkakton mungesa e kalciumit

Kalciumi është një mineral që trupi ynë e përdor për të stabilizuar presionin e gjakut dhe për të ndërtuar kockat dhe dhëmbët. Pjesa më...

Transfuzioni i gjakut dhe rëndësia e tij

Transfuzioni i gjakut nuk ka qenë një ndër opsionet e trajtimit mjekësor në fillimet e viteve 20-ta. Por, me zbulimin e grupeve të tij,...

Bekim Haxhiu pret në aeroport vogëlushen e shëruar nga leukemia

Albina Qela, bija e invalidit të UÇK-së, Dibran Qela e cila vuante nga sëmundja e leukemisë është kthyer nga Turqia ku ishte për shërim...

Fëmijët e kopshtit ‘Filizat’ në Prishtinë vizituan ordinancën stomatologjike MedikaDent Implant Center

Deri sa shumë prindër neglizhojnë shëndetin e dhëmbëve te fëmijët duke mos i dërguar ata për vizitë te stomatologu deri atëherë kur fillojnë problemet...

Kosova drejt një kujdesi të Integruar shëndetësor

Ministria e Shëndetësisë dhe projekti “Kujdesi Shëndetësor i Qasshëm dhe Cilësor” (KSHQC) organizon sot konferencën “Drejt një Kujdesi Shëndetësor të Integruar në Kosovë". Në këtë...

Gjithçka që duhet të dini rreth vaksinës kundër alergjisë

Alergjia është një reagim jonormal i sistemit imun të organizmit ndaj kontaktit me substanca të cilat organizmi jonë i sheh si të huaja. Këto...

Nxirrni gurin nga veshka: Reçetë e pabesueshme shtëpiake që do të ju zgjidhë vuajtjet

Para se të fillojmë me këtë artikull, duhet të themi disa fjalë për veshkat. Veshkat janë një nga organet më me rëndësi të trupit....