Nëse ndjeheni tepër të lumtur, duhet të shkoni te psikologu

Të gjithë njerëzit përjetojnë periudha të stresit, mërzisë, humbjes dhe konflikteve të ndryshme por nëse jeni në njërën nga këto gjendje është shumë problem...

Ushtrimet për ata që rrinë gjatë para kompjuterit

Të qëndruarit në karrige për orë të gjata ka mjaft efekte negative. Trupi i njeriut është krijuar për të lëvizur (çdo ditë duhet të ecim...

Edhe infermierët të pakënaqur me projektligjin për pagat

Infermierët e Qendrës Klinike Universitare të Kosovës kanë protestuar të enjten në shenjë pakënaqësie ndaj projektligjit për paga. Rangimi i infermierëve në këtë projektligj, sipas...

Rrahmani dhe Selimi bisedojnë për mundësinë e përfshirjes së shëndetësisë në MCC

Prishtinë, 6 korrik - Ministri i Shëndetësisë Imet Rrahmani priti sot në takim Zëvendësministrin e Jashtëm. Petrit Selimi,njëherësh Koordinator Nacional në Millennium Challenge Corporation...

Kosova në “Kongresin Botëror të Kancerit 2016”, në Paris

Gjatë periudhës 31 tetor deri më 3 nëntor 2016, Task Forca Kosovare për Kontroll të Kancerit – TKKK mori pjesë në Kongresin Botëror të...

Barnat në Kosovë po shiten online, sa po rrezikohet jeta e qytetarëve?

Shitja e barnave pa recetë është një dukuri shqetësuese në Kosovë. Thuajse në të gjitha barnatoret e Kosovës, secili qytetar mund të blejë barna...

Inspektorati Shëndetësor po heton gjinekologun që kreu abortin e të miturës nga Drenasi

Inspektorati Shëndetësor i Kosovës është duke kryer hetime rreth rastit të gjinekologut Fehmi Ahmeti, i cili raportohet se kreu jashtligjshëm abortin e shtatzënisë së...

Mijëra qytetarë të Kosovës shkuan në psikiatri këtë vit

Klinika e Psikiatrisë në QKUK po përballet me mungesën e disa barnave dhe me probleme në hospitalizimin e pacientëve. Për mjekët e klinikës por edhe...

Nxirrni gurin nga veshka: Reçetë e pabesueshme shtëpiake që do të ju zgjidhë vuajtjet

Para se të fillojmë me këtë artikull, duhet të themi disa fjalë për veshkat. Veshkat janë një nga organet më me rëndësi të trupit....

Numri i DHËMBËVE që i keni nxjerrë do t’jua zbulojë sa gjatë do të...

Numri i dhëmbëve të cilat deri tani i keni nxjerrë mund të parashikojë se kur do të vdisni. Numri i dhëmbëve të cilët gjatë jetës...