fbpx

Hajnesha e QKUK-së dënohet nga gjykata për vjedhjen e barnave, nuk i ndërpritet kontrata...

Infermierja e SHSKUK-së, Emine Rama, para gjykatës ka pranuar fajësinë për vjedhjen sistematike të albuminave. Ajo është shpallur fajtore për veprën shpërdorim të detyrës zyrtare,...

Sukses i madh në QKUK: Pacientit i ngjitet krahu i amputuar

Labinot Maksuti nga Izniqi i Deçanit, ditë më parë aksidentalisht derisa ishte duke punuar, pësoi lëndim të rëndë në krah. Praktikisht, krahu i tij ishte...

QKUK’së i mungojnë mbi 40 lloje të barnave esenciale

Dhjetëra produkte të listës esenciale mungojnë aktualisht në QKUK. Pa barna të ndryshme ka mbetur pothuajse çdo klinikë. Aktualisht mungojnë citostatikët që janë barna për...

Më shumë se tre filxhanë kafe në ditë, zvogëlon gjinjtë

Edhe pse mund t’ju duket se nuk ka shans që të ekzistojë ndonjë lidhje midis kafes dhe madhësisë së sisëve, lidhja ekziston gjithsesi. Nëse ju...

Ilaçi më i mirë kundër kolesterolit dhe shtypjes së lartë të gjakut

Qindra miliona njerëz vuajnë nga shtypja e lartë e gjakut apo nivelet e larta të kolesterolit. Këto sëmundje kërkojnë terapi të përjetshme në mënyrë...

Sot, Dita Botërore e Hepatitit

Data 28 korrik është zgjedhur si Dita Botërore e Hepatitit, në nder të ditëlindjes së profesor Baruch Blumberg Samuel, zbuluesit të virusit të hepatitit...

Cilësia e ajrit në Kosovë kërcënim për jetën e qytetarëve

Cilësia e ajrit në Kosovë është shumë larg standardeve evropiane dhe tejkalon çdo normë të lejuar. Ndër ndotësit më të mëdhenj në vend konsiderohen termocentralet...

Barnat nga donacioni amerikan për QKUK-në përfundojnë në barnatore private

Ampulat e llojit Imepinem Cilastatinë në nëntor të vitit kaluar janë dorëzuar në formë donacioni në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës përmes një ceremonie...

EULEX i shkruan Lumezit për vdekjen e dyshimtë në Spitalin Amerikan

EULEX-i i ka shkruar letër kryeprokurorit të shtetit, Aleksander Lumezit, lidhur me rastin e vdekjes së dyshimtë të Hyra Gashit, rastin për të cilin...

Meditech përmes KOMF dhuron donacion për dializën e fëmijëve

Shërbimi i Hemodializës për Fëmijë në kuadër të Klinikës së Pediatrisë ka përfituar donacion në material shpenzues nga kompania Meditech L.L.C, përmes Koalicionit të...